Gränssnitt

En helt ny nivå av mobiltelefoni. Allt är möjligt och valfriheten är stor. Du kan välja välja den standardmobil som ingår i användarlicensen, eller en mer avancerad smartphone (iPhone, Android, Windows Mobile) med appar.

Användaren använder med fördel operatörernas funktionsabonnemang MEX, vilket innebär att det nummer du har bestämt dig för, visas hos den som tar emot samtalet. Genom att användaren utifrån sin yrkesroll, funktion och behov är det en mycket kostnadseffektiv lösning med rätt verktyg.

Du kan välja fastnätsnummer, single-number-reach, eller mobilnummer tillsammans med full växelfunktion. En användare. Ett nummer.

För de användare som vill ha fler funktioner i mobilen finns bland annat hänvisning, samtalslistor, att kunna administrera svarsgrupper och få mediafunktioner levererade i realtid genom applikationen Solus Mobile.

Med många års erfarenhet och med våra kundundersökningar som grund, kan vi med säkerhet säga att vårt gränssnitt Softphone är det mest populära verktyget.

Vi vet också att de användare som valt softphone i kombination med sin mobil är de mest nöjda användarna. Att hantera sin telefoni efter sina egna förutsättningar kan inte bli annat än rätt. Utanför kontoret används mobil och på kontoret används softphone med ett bra headset.

Softphone används i din laptop eller stationära dator och fungerar i både Mac och PC. Genom att ladda ner vårt gränssnitt för softphone till din dator är det enkelt att komma igång och enkelt att använda. Det är ett överlägset visuellt gränssnitt som bland annat hanterar dina egna och kollegernas aktiviteter, katalogfunktioner, samtalslistor och svarsgrupper. Tillsammans med dokumentsdelning kombinerat med mediafunktioner som chatt och SMS innebär det att din vardag blir mycket enklare.

Med en licens får du tre softphone-vyer. Genom en enkel knapptryckning växlar du mellan standard-vy, kösystem-vy eller telefonist-vy. Det innebär också att exempelvis telefonisten inte längre är fjättrad till receptionen.

Traditionella telefoner ger kraftfull telefoni

Med Solus SIP ansluts exempelvis systemtelefon och bärbara eller analoga telefoner eller funktioner. Naturligtvis styrs anknytningen mot ett fastnätsnummer. Samma funktioner som hos Solus Mobile och Solus Softphone fungerar naturligtvis hos Solus SIP.

Solus SIP hanterar flera typer av kvalificerad hårdvara, exempelvis Siemens-, SNOM- och Mitelprodukter. Det finns en rad effektiva funktioner för företagets och den enskilda användarens behov och allt som kan tänkas nödvändig för ljud- och samtalshantering går att välja i SIP-licensen.

I de mer avancerade versionerna av systemtelefoner finns webbläsare som gör det möjligt med egna tillämpningar direkt på SIP-telefonens display. Detta ger tillgång till centraliserade funktioner och offentliga kataloger. Till alla typer av mötes- och konferensrum kan Solus anpassa terminalbehovet för en bra upplevelse.

 • Mobilapplikation

  är ett verktyg som används i din mobiltelefon för att hantera en fullfjädrad växellösning. Läs mer här.

 • Softphone

  är en telefon i din PC eller Mac. Koppla ett headset till din dator och hantera funktioner och samtal enklare än på din bordstelefon. Läs mer här.

 • SIP-telefon

  är en systemtelefon på ditt skrivbord, i köket eller konferensrummet. Läs mer här.

 • IP Dect

  är en bärbar telefon, bra på lagret eller i butiken.

 • Analoga anknytningar

  används när företaget kräver analog telefon, porttelefon eller faxanknytning.

 • Konferenstelefoner

  tillsamman med SolusBC:s konferensbrygga har du en komplett lösning.

Vi vill och kan göra skillnad. Vi vill ta ansvar för våra kunder där vi ser långsiktiga och lönsamma samarbeten för alla involverade parter. Våra kunder får en helhet med snabba och säkra leveranser. Valfrihet, förhandlingsfrihet och flexibilitet i avtal, lösning och i val av operatör är viktigt för oss. Vårt arbetssätt är lokalt och personligt.