SolusBC och Uno Telefoni blir SolunoBC

För knappt två månader sedan gick SolusBC och Uno Telefoni (Uno) ihop och bildade den enskilt största och mest expansiva operatörsoberoende leverantören av molnväxlar och samordnade kommunikationstjänster på den nordiska marknaden.
Nu har bolagen också enats om ett nytt namn.
– Namnet blir SolunoBC, en bra kombination av ursprungsbolagen. På det här viset får vi en naturlig koppling med tidigare historik och en igenkänning för våra befintliga kunder, säger Joachim Brandt, PR- och informationsansvarig på SolunoBC.

Med ett bolag och i gemensam plattform kommer SolunoBC att ges bästa tänkbara förutsättning till fortsatt expansion i Sverige och, inte minst, internationellt.
– Vi har skapat branschens bästa förutsättningar till inhemsk och internationell expansion som operatörsoberoende leverantör av molnväxlar. Vi ska ta positionen som den ledande systemintegratören i molnet och skapa den bästa upplevelsen för kunder, partners och operatörer, säger Mattias Ohde, vd på SolunoBC.

Nu har de tidigare två bolagen alltså enats om ett gemensamt namn för det nya bolaget. Det blir en smidig kombination av SolusBC och Uno Telefoni.
– Vi har resonerat fram och tillbaka en hel del, men kommit fram till att SolunoBC är det absolut bästa. Det är ett namn som är lätt att komma ihåg, har en koppling till båda våra tidigare bolag och det kommer fungera internationellt och i våra ambitioner att utveckla närliggande tjänster och mjukvara, säger Joachim Brandt och fortsätter:

– SolunoBC kommer att börja användas från och med nu, men det är en process som kommer att pågå under året. Därför kommer bolaget även fortsättningsvis att i vissa avseenden nyttja både Uno och Solus som varumärken.
SolunoBC förväntas omsätta cirka 200 miljoner kronor på den svenska marknaden under 2017 och antalet anställda uppgår nu till 55 personer med placering på kontoren i Stockholm och Göteborg.

För mer information, kontakta:

Joachim Brandt, PR & Information, tel. 031-352 40 45

Om SolunoBC: Grundades 2017 som en sammanslagning av Solus Business Communications AB och Uno Telefoni. Sammangåendet möjliggjordes genom den nya ägaren SEB Private Equity och grundarna av Solus och Uno har återinvesterat i SolunoBC. Bolaget arbetar med molnbaserade kommunikationslösningar och kommer initialt att bilda den största operatörsoberoende integratören på den svenska marknaden. Förutom fortsatt expansion i Skandinavien ser bolaget även stora tillväxtmöjligheter främst på den europeiska marknaden.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *