SolusBC får ny teknikchef

Telefonispecialisten Brian Vincze blir ny teknikchef på Solus i maj. Han är självlärd inom IT och telefoni.
– Den kompetensen kombinerad med en ledande position i åtta år är intressant för Solus. Och att jag är van vid att coacha individer och grupper samt leda projekt, säger han.

Förväntningar? Mål?

– Jag går in med öppna sinnen. Jag ska prata med folk och grotta ner mig i verksamheten innan jag bildar mig en uppfattning. Mitt mål som ansvarig för teknikavdelningen med 15 medarbetare är att den ska bli en sammansvetsad enhet där alla hjälps åt och strävar åt samma håll. Teknikavdelningen ska se till att allt tekniskt fungerar internt samt externt för våra partners och kunder.

Vad blir viktigast att göra till en början?

– Solus har nått fina framgångar men samtidigt vuxit snabbt. Därför tror jag att vi behöver skapa ännu tydligare processer och rutiner för teknikarbetet så att företaget kan ta ytterligare ett kliv framåt.

Blir det mycket kundkontakt?

– Ja, annars ser jag till det. Det är extremt viktigt att ha kontakt med kunderna eftersom de står i centrum!

Har du något ess i rockärmen?

– Först och främst ska teknikorganisationen medverka till en konstant utveckling av befintliga produkter. Men jag har också idéer om hur produktportföljen både kan utvecklas och breddas utöver telefoni, saker som kan ge kunderna mervärden.

Solus har även rekryterat en ny administrativ chef, Josefine Bergenland som påbörjar sin anställning i maj, Josefine kommer ansvara för ekonomi och intern struktur samt rutiner. Inom teknisk support förstärker även bolaget med Marie Bloom, tidigare telefoniansvarig på Sveriges största läkemedelsföretag och Niklas Kristiansson som arbetat som IT-konsult under flera år med senaste uppdraget hos Volvo IT. Även på backoffice har Solus förstärkt. Sedan ett par veckor tillbaka arbetar Viola Qimrén gentemom våra befintliga kunder och även hon kommer närmast från Phonera.

Brian Vincze
Är 39 år och sambo med ett bonusbarn.
Bor i Sannegårdshamnen på Hisingen i Göteborg.
Började inom telekombranschen 2002. Har arbetat med fokus på telefoni hos Telia, Rix Telecom, Phonera och Com Hem.
Grottar gärna ner sig i all slags ny teknik.
Gillar mat och dryck då han är utbildad kock.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *